Moderna ginekomastija danas

Saznajte više o smanjenju muških grudi – ne morate dozvoliti da vas ginekomastija spriječi da se osjećate dobro. Uz pomoć iskusnog, kvalificiranog kozmetičkog kirurga možete vratiti prirodan muški izgled. Današnje napredne tehnike omogućuju kratku operaciju, brzi oporavak i gotovo nevidljive ožiljke. Saznajte više o operacijama smanjenja muških dojki (stručnom imena ginekomastija) u nastavku ovog teksta.

Što je ustvari smanjenje muških grudi? Smanjenje grudi kod muškaraca najučinkovitiji je poznati tretman koji se koristi u slučaju povećanih muških grudi. Ovaj postupak kozmetičke kirurgije uklanja višak masnog i žljezdanog tkiva kako bi se vratio ravniji, čvršći i muževniji obris na grudima muškarca.

Zbog genetike, upotrebe određenih lijekova ili drugih neodređenih razloga, neki muškarci razvijaju pojavu povećanih grudi. Procjenjuje se da do 50% muškaraca tijekom života doživi neki stupanj povećanih grudi. Muške dojke (ginekomastija) se može pojaviti u bilo kojoj dobi, a smanjenje dojke kod muškaraca može se sigurno i uspješno izvoditi na tinejdžerima kao i na odraslim muškarcima.

Zašto muško smanjenje dojki? Iako gubitak težine može pomoći smanjenju pojave muških grudi kod nekih muškaraca, često je prisutan i višak žljezdanog tkiva, pa čak i vrlo vitki pacijenti primjećuju povećane grudi. Trenutno je smanjenje muških dojki jedini dosljedno učinkovit tretman kad je ginekomastija u pitanju jer jedino taj postupak ima dugotrajne, ako ne i trajne rezultate. Nakon ove operacije pacijenti obično kažu da se osjećaju ugodno skinuti gornji dio odjeće nakon dugo godina i napokon im se vraća izgubljeno samopouzdanje.

Ako vam je neugodno zbog izgleda grudi ili ako vam se čini da izbjegavate određene aktivnosti jer se bojite pokazati svoja prsa, smanjenje grudi kod muškaraca je opcija koju treba razmotriti. Nemojte dozvoliti da vas ginekomastija sprječava živjeti svoj život punim plućima. Uz pomoć kvalificiranog kozmetičkog kirurga, postupak nudi dramatična i gotovo trenutna poboljšanja uz stvarno minimalne ožiljke. Nitko neće u budućnosti ni primijetiti da ste bili na tretmanu.